macarons met sinaasappel en cuarenta y tres

Voor ong. 15 macarons:

Ingrediƫnten:
Voor de macarons:

65 gram gemalen amandelen
120 gram poedersuiker
2 grote eiwitten
50 gram kristalsuiker
1/2 thee lepel sinaasappel essence

Voor de vulling:
60 gram pure chocolade in stukjes maar ik gebruik altijd van callets van de callebaut
15 gram boter
40 ml slagroom
1 eetlepel cuarenta y tres (licor 43)

Klop de eiwitten in een grote kom tot zachte pieken.(ik laat dat mijn kitty doen),
Doe gemalen amandelen en poedersuiker in een keuken machine en maal ze goed.
Klop in kleine beetjes de suiker door de eiwitten zodat er een stevige, glanzende merengue ontstaat, klop en de sinaasappel essence door.

Spatel rustig en in kleine hoeveelheden het amandel mengel door het beslag.

Teken rondjes op een kant van een bakpapier doe dit met een stift of potlood op zo'n manier de als je het papier omdraait je de rondjes nog ziet..
Bekleed een bakplaat met het bakpapier en zorg dat de tekening onder zit.

Schep het beslag in een spuitzak met een glad spuitmondje. Spuit de rondjes op je bakplaat.

Tik de platen een paar keer stevig op een werkvlak om luchtbellen te verwijderen. Laat de macarons 30 minuten rusten op kamer temperatuur. (maak intussen de vulling)

Verwarm de over voor op 160 ˚C, bak de makarons 15 minuten, laat ze 10 minuten afkoelen en haal ze daarna voorzichtig van het bakpapier los en laat ze volledig afkoelen.

Voor de vulling:
Smelt de chocolade en de boter in de magnetron of au bain marie,
Als de boter en chocolade goed gesmolten zijn roer je de likeur en de slagroom erdoor. Laat het mengsel 10 minuten afkoelen en zet het daarna 30 tot 40 minuten in de koelkast tot het dik en smeerbaar is.
Gebruik het mengsel om de macarons mee aan elkaar te plakken.
Vul de hoeveelheid die je nodig hebt.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten